Tervetuloa etätöihin arktiseen pääkaupunkiin

Etätyö tuottaa parhaimmillaan uudenlaista ja kirkkaampaa ajattelua. Uusissa maisemissa työ rytmittyy luontaisesti tuoreella tavalla ja tavanomaisesta poikkeava sijainti synnyttää odottamattomia impulsseja. Henkilökohtainen hyvinvointi, vapaus, uudet tuttavuudet ja pohjoisen taika tekevät tehtävänsä Rovaniemellä.

PLAY PAUSE

KILPAILU

Etätyökuukausi Rovaniemellä jätti jäljen kolmikon sydämiin: “Arki on sujuvaa, luonto lähellä ja ihmiset lämpimän välittömiä”

On loppufiilistelyn aika: Mitä miettii perhe kaiken koetun jälkeen?

Perhe ja joulupukki
Oikean Joulupukin tapaaminen ja joulukorttien lähettäminen pukin omasta pääpostista jäivät perheen mieleen.

KILPAILU

Etätyöperheen aamukammassa enää 2 piikkiä: “Näin paljon reissuvalmisteluja ja muistilistoja emme ole koskaan tehneet”

Isänpäivän iltana Rovaniemen autojunaan astuu hyvinkääläisperhe täynnä odotuksia tulevasta kuukaudesta. He saavat viettää sen Rovaniemellä voitettuaan kaupungin järjestämän etätyökisan.

Auton takakontti pakattuna täyteen
Ensimmäinen pakkausyritys! Etätyökisan voittaneen perheen täyteen pakattu auto ajetaan yöjunaan isänpäiväniltana ja edessä on kuukausi Rovaniemellä.

KILPAILU

Etätyökisan voittaja on lämpoä rakastava yrittäjäperhe Hyvinkäältä

Aiemmin etelään, Espanjaan tai Thaimaahan talvisin suunnannut perhe haluaa kokea elämänsä ensimmäisen talven pohjoisessa.

“Bongasimme Rovaniemen etätyökilpailun Twitteristä. Se kuulosti ihan meidän perheen jutulta, mutta suunta vain tuntui meille väärältä. Olemme yleensä suunnanneet talvisin etelään, Espanjaan tai Thaimaahan. Mutta sitten iski ajatus, että olisipa siistiä viettää pidemmän aikaa pohjoisessa ja kokeilla miltä työarki ja vapaa-aika tuntuu napapiirillä”.

INSPIROIDU

Etätyövieraana Laura Lepistö

Etätyövierailun aikana Laura Lepistö nautti erityisesti luonnossa liikkumisesta ja hyvästä ruuasta.

INSPIROIDU

Etätyövieraana Jarno Laasala

Etätyövierailun aikana Jarno Laasala piti erityisesti hiljaisuudesta ja rauhoittumisesta luonnon keskellä.

Mikset vaihtaisi maisemaa?

Digitalisaation, etätyösuositusten ja erityisesti työkulttuurin muutosten myötä etätyön tekeminen on moninkertaistunut ja on tullut pysyväksi osaksi työnteon arkea.

Yksi hienoimmista asioista etätöissä on, ettei niitä tarvitse tehdä ainoastaan kotoa käsin. Maiseman vaihto kirkastaa mieltä ja antaa tilaa uusille ajatuksille. Mielekkäässä, virikkeellisessä ympäristössä työskentely tarjoaa inspiraatiota työhön ja vapaa-aikaan täysin uudella tavalla. 

Uudessa kaupungissa myös omat verkostot laajenevat. Uudenlaiset yhteistyökuviot, ideat ja kumppanuudet saattavat olla yhden melko yksinkertaisen päätöksen päässä.

Uusia tuulia Rovaniemeltä?

Etätyöpaikan sijainnilla on suuri merkitys työnteon tehokkuuteen ja töissä jaksamiseen. Rovaniemi tarjoaa mahdollisuuden nauttia elämästä työpäivän jälkeenkin valitsitpa sitten mieluummin kaupungin sykkeen tai rauhoittavan luonnon.

Meidän tavoitteemme Rovaniemellä on olla Suomen paras paikka tehdä etätöitä. Minulla onkin ilo kutsua sinut kokemaan Rovaniemen erityislaatuiset etätyömahdollisuudet sekä inspiroitumaan pohjoisesta elämänrytmistä.

– Jaakko Rantsi, elinvoimajohtaja

Konkreettiset hyödyt

9 SYYTÄ TULLA ETÄTÖIHIN ROVANIEMELLE

1. Selkeät vuodenajat
Rovaniemellä on selkeät, hehkuvat vuodenajat ja niihin sopivia harrastusmahdollisuuksia. Talvi tarjoaa huippuladut, kelkkabaanat ja talvikävelyreitit, kesä patikkareitit ja vesiaktiviteetit lauttasaunoineen ja vesileikkipuistoineen – syksyn väriloistoa ja joulun sadunhohtoa unohtamatta.

2. Lämmin vieraanvaraisuus
Kaupunkimme vieraanvaraiseen ympäristöön on henkisesti helppo tulla ja asettua. Tuntemattomiakin ihmisiä on luonnollista lähestyä ja alkaa juttusille.

3. Helppo verkostoitua
Rovaniemellä on vaivatonta tutustua monien eri alojen osaajiin, tutkijoihin ja opiskelijoihin, ja tehdä asioita yhdessä. Joku tuntee aina juuri sen ihmisen, johon sinun kannattaa tutustua.

4. Asumista joka makuun
Voit majoittua keskustan kaupunkikodissa, luksushotellissa, isossa omakotitalossa tai vaikka erämökissä. Jos nukut mieluummin ulkona, laavujakin riittää. Vaihtoehtoja löytyy jokaiselle lompakolle.

5. Kaupunki ja luonto vierekkäin
Voit siirtyä hetkessä kaupungin ytimestä täydelliseen luonnon rauhaan – ja toisinpäin. Luonto alkaa monen rovaniemeläisen kotiovelta, mutta myös kaupungissa riittää tekemistä. Rovaniemen ravintolatarjonta on huippuluokkaa, ja kulttuurikentän kirjo on laaja.

6. Kaikki on lähellä
Vaikka meillä on tilaa valtavasti, on kaikki tarvittava myös lähellä. Kulkemisesta vapautuvan ajan voit käyttää mielekkäämmin.

7. Loistavat liikenneyhteydet
Liikenneyhteydet tänne ja täältä maailmalle ovat loistavat. Pääset perille helposti niin lentäen, junalla, bussilla kuin omalla kulkuneuvolla.

8. Virkistävä tunturituuli
Meiltä on lyhyt matka suurille tuntureille ja Pohjois-Norjan ja -Ruotsin upeisiin maisemiin. Voit lähteä työviikon päätteeksi vaikka Jäämeren vuonojen rannoille.

9. Leppoisa elämänrytmi
Pohjoisen taian ja leppoisan elämänrytmin voi kokea jo päivässä, mutta moni on lumoutunut loppuelämäksi. Heitä kutsutaan rovaniemeläisiksi.

Kiinnostuitko?

Business Rovaniemi oppaanasi etätyömatkalla

Ota yhteyttä Pia Jokelaan ja suunnittele unelmiesi etätyömatka Rovaniemelle. Tarjoamme apua ja tukea niin yrityksille kuin yksityishenkilöille, jotka etsivät uudenlaisia, moderneja tapoja tehdä merkityksellistä työtä.

Pia Jokela
Tiedottaja, Rovaniemen kaupunki, Yritysten elinvoimapalvelut
Communications Officer, City of Rovaniemi


+358 40 487 2831
pia.jokela@rovaniemi.fi