Etätyövieraana Jarno Laasala

Artisti ja yrittäjä Jarno Laasala vieraili Rovaniemellä etätyömatkalla. Kuuntele tai lue Jarnon etätyökokemuksista arktisessa pääkaupungissa.

PLAY PAUSE

5.3.2021

Jarno Laasala: ”Maisemanvaihto avartaa maailmaa”

Duudsoneistakin tunnettu Jarno Laasala, Rabbit Films tuotantoyhtiön hallituksen puheenjohtaja, on tullut Lappiin lomailemaan ja etätöihin. Jarno asuu Etelä-Suomessa, Kauniaisissa ja työskentelee normaalisti Helsinki–Espoo-akselilla. Nyt hän on saapunut testaamaan Rovaniemen tarjoamia etätyömahdollisuuksia.

Jarno paljastaa heti haastattelun alkuun, ettei hän oikeastaan ole suuri etätöiden fani.

– Tykkään heittää läppää ja vitsejä ja ylipäätään olla läsnä.

Toisaalta Jarno pitää hienona asiana, että hänen työnsä mahdollistavat etätöiden tekemisen. Hänestä on mahtavaa, että maailma avartuu, kun vaihtaa maisemaa.

Etätyöviikon Jarno on viettänyt idyllisessä Poropirtti-nimisessä mökissä järven rannalla. Mökin pihalla on nimensä mukaisesti poroaitaus.

– Se on sellanen yhden makuuhuoneen saunallinen pikku piilopirtti. Siellä on hiljaista. Siellä on niinku rauha.

Jarno on hyödyntänyt mökin läheisiä ulkoilumahdollisuuksia ja liikkunut paljon luonnossa. Hän on päässyt moottorikelkkailemaan, mutta myös halailemaan puita ja meditoimaan. Luonto on päässyt myös yllättämään, sillä ensimmäisenä iltana sattui näkymään revontulia.

– Oli yllätys, että ekana iltana oli revontulet ja se oli jotenkin uskomatonta. Voiks tää olla totta, et mä oon tullut tänne kolme tuntia sitten ja tossa on nyt revontulet. Mikä on se todennäköisyys?

Onneksi kokemista on jäänyt tulevillekin reissuille. Jarno haaveilee lumisurffaamaan pääsemisestä sekä shamaanin tapaamisesta.

– Shamaani ois mahtavaa tavata, jos se vois kertoa mulle jotain uutta elämästä ja musta. Ja ehkä jotain Lapin mystisyyttä mä en oo vielä päässy kokemaan.

Kun Jarnolta kysyy, kenelle hän suosittelisi Rovaniemeä etätyökohteena. vastaus on selvä:

– Uskon siihen, että maisemanvaihto tekee hyvää kelle tahansa. Lappiin siksi, että täällä nyt vaan on enemmän rauhaa, vähemmän ihmisiä, enemmän poroja. En mä keksi, miksei tää vois sopia kenelle tahansa, joka haluaa lähteä kohti uusia seikkailuja.

Etätöihin Rovaniemelle

Kaipaatko maisemanvaihtoa työarkeen?

Tutustu Rovaniemen etätyömahdollisuuksiin ja ihastu arktiseen pääkaupunkiin etätyökaupunkina.

Kiinnostuitko?

Business Rovaniemi oppaanasi etätyömatkalla

Ota yhteyttä Pia Jokelaan ja suunnittele unelmiesi etätyömatka Rovaniemelle. Tarjoamme apua ja tukea niin yrityksille kuin yksityishenkilöille, jotka etsivät uudenlaisia, moderneja tapoja tehdä merkityksellistä työtä.

Pia Jokela
Tiedottaja, Rovaniemen kaupunki, Yritysten elinvoimapalvelut
Communications Officer, City of Rovaniemi


+358 40 487 2831
pia.jokela@rovaniemi.fi